AnĂșna
The Celtic Spirit

Goed nieuws voor de bezoekers die het uitverkochte concert van Anúna in april 2018 hebben meegemaakt. Het koor uit Ierland komt terug naar de Sint Jacobskerk in Vlissingen. De datum is vrijdag 12 april 2019.

 

Anúna doet bij menig muziekliefhebber het hart sneller kloppen. Het internationaal befaamde koor uit Ierland betovert zijn gehoor met engelenzang en Gregoriaanse chants van ongeëvenaarde klasse. Het koor onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn trekt wereldwijd al jaren volle zalen. Met hun programma ‘The Celtic Spirit’ nemen de zangers en zangeressen je mee in de geschiedenis, mystiek en bezieling van de Keltische volkeren.

Anúna koestert het directe contact met het publiek. Regelmatig bewegen de koorleden zich al zingend gracieus door de gangpaden. Zo wordt de toehoorder letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen. Anúna excelleert zowel in het traditionele als het eigentijdse klassieke genre. De zeldzaam mooie meerstemmigheid verraadt een grote geoefendheid en discipline.

Anúna-The Celtic Spirit brengt een selectie songs over universele waarheden en gezongen verhalen die de mysterieuze landschappen, filosofie en mythologie van Ierland weerspiegelen. Componist Michael McGlynn heeft speciaal voor dit concert geput uit middeleeuwse poëzie van zijn thuisland. Anúna brengt tijdens dit concert een selectie songs ten gehore brengt, die zo sterk zijn geënt op de mythen en legenden van het oude Ierland. Verhalen over strijders en monniken, over liefde en de dood. Anúna is als geen ander in staat om de ziel van het oude Ierland te ontsluieren.
vr 12 apr 20:15 - 00:00 St. Jacobskerk Vlissingen (vrije zit)
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden