Zeeuwse Zondagen

Thijs Pepping - Hé Boomer, de generatiekloof is terug
Zeeuwse Zondagen (deel 2)
Georganiseerd door Stichting Triple Eye & Stichting A&P i.s.m. de Drvkkery

'Generatiekloof' is een oud begrip. In de 60-er jaren, de jeugdjaren van de baby-boomers, was daar ook sprake van. The Rolling Stones zongen het in 1964 al: 'Time is on My Side'. En nu staan de Boomers aan de andere kant van de tijdschaal. Hun tijd is over (of toch nog niet?).

Thijs Pepping studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht en nu werkt hij bij SogetiLabs als Trend Analist. Hij heeft een passie voor nieuwe technologie, psychologie en filosofie. Daarbij ziet hij vooral naar de relatie tussen technologie enerzijds en individuen, organisaties en de samenleving anderzijds.

Boomer wordt gebruikt door de jonge generatie als grappige opmerking om de generatiekloof van nu aan te duiden. ’Nu is het onze tijd, Boomers, houden jullie je mond, of pas je aan aan de nieuwe mentaliteit, ideeën en aan het andere denken over werk, politiek, de (neoliberale) economie, de digitale samenleving, winst en persoonlijke rijkdom’. Het begrip Boomer leeft, in december 2019 is het tot het woord van het jaar verkozen.

De Synthetische Generatie staat anders in het leven, dat is duidelijk, maar hoe? Wie zijn zij, de jongeren van 2020? Waar staan zij voor? En waar ligt de kloof tussen de Boomers (geb. 1945 - 1965) en de Millennials / Synthetische Generatie (geb. 1980 - 2000)?

Een groeiend aantal bedrijven ziet de nieuwe opstelling van jongeren ook en voelt de druk te veranderen (aldus het FD). Tijdens deze bijeenkomst wordt u dit inzicht gegeven en volgt er debat over de nieuwe Synthetische Generatie en de huidige generatiekloof. Hé Boomer, ben je wel Woke?  zo 16 feb 14:00 - 00:00 Kloveniersdoelen tuinkamer
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden