Symposium 225-jarig bestaan Sociƫteit De Vergenoeging
met uitreiking eerste exemplaar jubileumboek
Symposium op 6 maart 2020 in de Oostkerk en uitreiking eerste exemplaar jubileumboek.
Deuren open: 13.30 uur
Aanvang: 14.00 uur


De Middelburgse sociëteit De Vergenoeging viert haar 225-jarig bestaan en heeft ter gelegenheid hiervan een jubileumboek uitgegeven, waarin de geschiedenis van de sociëteit en de stad is vastgelegd in een aantrekkelijk en rijk geïllustreerd herdenkingsboek met daarin bijdragen van gespecialiseerde onderzoekers. Zo is een tijdsdocument ontstaan dat bijdraagt aan de kennis van de regionale en locale geschiedenis. Dit boek besteedt veel aandacht aan nieuwe archiefvondsten en voorziet de chronologische verhaallijn van veelal unieke illustraties.

Deze Volkssociëteit’ is opgericht ten tijde van de turbulente Franse omwenteling eind 18e eeuw en heeft een stempel gedrukt op het sociale klimaat in de Zeeuwse hoofdstad. De Oostkerk is een historische locatie en heeft een belangrijke rol gespeeld ten tijde van de oprichting van de Volkssociëteit op 5 maart 1795.

Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan de burgemeester van Middelburg, Mr. Harald Bergmann. Verder zullen vier gerenommeerde sprekers ingaan op deze historisch belangrijke periode. De entree bedraagt € 10.-. Tijdens het symposium krijgt u € 5.- korting op het jubileum boek en drinkt u een glas ambachtelijk gebrouwen Vergenoegings bier.


vr 6 mrt 14:00 - 00:00 Oostkerk Middelburg
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden