de Smaek van de Gouden Eeuw

Op 31 oktober organiseert de Smaek van Zeêland in de (Verre) Oost(en)kerk een bijzondere avond over de Smaek van de Gouden Eeuw.

In een sfeervol ingerichte (Verre) Oost(en)kerk aan het Oostkerkplein op nog geen 75 meter waar het VOC-huis/Oost-Indiëhuis stond, en dus 
het verhaal van de specerijen in Middelburg zijn oorsprong heeft, treedt u de wereld van de 17e eeuw , de Gouden Eeuw binnen. 
Harp- en vioolmuziek zorgen deze avond voor een passende omlijsting. 

Manon Henzen van Eet!Verleden neemt ons deze avond mee op een reis naar de wereld van toen. De zeventiende eeuw is in vele opzichten een bijzondere eeuw, ook op culinair gebied. Door de veranderingen in onze maatschappij en de toenemende welvaart in Nederland zien we een verandering in ons eetpatroon, nieuwe ingrediënten, nieuwe gerechten en het eerste Nederlandse kookboek verschijnt. Het zijn de hoogtijdagen van de VOC die scheepsladingen vol specerijen aanvoert in de havens van ZeelandTijdens de belevenislezing van Manon maken bezoekers een avontuurlijke geur- en smaakreis door de 17e eeuw. Je ontdekt welke ingrediënten en smaakmakers gebruikt werden en in welke gerechten en smaakcombinaties dat op tafel kwam. Je maakt kennis met vergeten kooktechnieken en elegante eetgewoonten die onder andere opgetekend zijn in kookboeken uit de Gouden Eeuw. Uiteraard is er veel aandacht voor het gebruik van specerijen.En natuurlijk kunt u gerechtjes en drankjes proevendie u even terugbrengen naar de tijd van toen.

De Smaak van de Gouden Eeuw wordt een evenement voor iedereen die culinair en historisch geïnteresseerd naar de wereld van de 17e eeuw.
Op een bijzondere locatie, een unieke gebeurtenis, in de (Verre) Oost(en)kerk aan het Oostkerkplein in Middelburg.
wo 31 okt 20:00 - 00:00 Oostkerk Middelburg
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden