Kerstconcert - Sr├ętenieje
Zeeuws Byzantijns Koor

Het Zeeuws Byzantijns Koor “Srétenieje” (“Ontmoeting”)verzorgt inde  Kleine Kerk te Veere op 22 december in de namiddag een kerstconcert.

 

Onder de bezielende leidIng van Emilia Tabachnik-Li, zal “Srétenieje” in deze kerk de warme klanken van Russisch Orthodoxe liturgische gezangen ten gehore brengen, alsmede Russische en Oekraïense volksliederen, die a capella en meerstemmig (w.o.ook 8-stemmig) worden uitgevoerd. 

 

Dirigent Emilia Tabachnik-Li, in Rusland gewend te werken met beroepszangers, begon 20 jaar geleden in Zeeland met een koor bestaande uit amateurzangers. Met haar grote kennis van muziek, toewijding en geduld, heeft Emilia het koor op hoog niveau kunnen brengen. Haar specifieke aanpak, met nodige eerbied en vroomheid te zingen, dan weer met opgewektheid en fortissimo, speelt daarbij een belangrijke rol. Het Zeeuws Byzantijns Koor heeft in de loop der jaren met haar optredens in binnen- en buitenland veel bekendheid gekregen. 

De Cyrillisch geschreven teksten werden fonetisch omgezet met de betekenis erbij, zodat bekend is wat er gezongen wordt.

 

Het belooft een prachtig middagconcert te worden.

Praktische informatie


Locatie:Kleine Kerk te Veere, Kapellestraat 27, 4351 AL 

Datum:zaterdag 22 december 2018
Kerk open:14.30u
Aanvangconcert: 15.00u uur
Toegang:  €13,00 (incl 1 consumptie)
za 22 dec 15:00 - 00:00 Kleine Kerk Veere
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden