Matthäus Passion J.S. Bach

De Matthäus Passion van J.S. Bach, een reconstructie naar de oerversie uit 1727/29 

Om het lustrumjaar (want Dutch Baroque bestaat 5 jaar) op een speciale manier te starten, boog Gerard de Wit zich begin vorig jaar over een boeiend onderwerp. Gerard de Wit: “De onduidelijkheid over Bachs eerste uitvoering van zijn Matthäus Passion en de eerste partituurversies fascineerde me. Ik ben in de bronnen gedoken en stuitte op een recentelijk herontdekte bron daterend na Bachs dood, waarvan ik met grote zekerheid vermoed dat deze direct te linken is aan de allereerste versie (1727/29) van Bachs Matthäus Passion. Deze vondst is hoe dan ook zeer belangrijk, omdat het een historische en wetenschappelijke basis biedt om tot een goede en bruikbare reconstructie te komen. Deze bron werd bij eerdere reconstructiepogingen nooit eerder gebruikt. Die gaat nu tot klinken komen!”

Een unieke versie van de Matthäus Passion met voor de meesten Bachs bekendste en mooiste aria: ‘Erbarme Dich, mein Gott’.
Het is inmiddels een jaarlijkse traditie om in de Oude Kerk te Zwijndrecht een passie van Bach uit te voeren. Na 4 jaar op rij de Johannes Passion is het nu tijd voor de Matthäus Passion. Bachs meest bekendste magistrale werk.

 

Met gespecialiseerde en gekwalificeerde musici maken wij graag onze slogan waar: Oude muziek, een nieuwe beleving.

Dutch Baroque Orchestra,
Dutch Baroque Vocal Consort,
Dutch Baroque Junior Singers en solisten o.l.v. dirigent Gerard de Wit

Onze topsolisten deze avond zijn:
Sopraan Elisabeth Hetherington
Alt Oscar Verhaar
Tenor Jasper Dijkstra
Bas Jonathon Adams
Bas Noël Casteleyn

 

Gratis inleiding bij het concert
Voor aanvang van een concert organiseert Dutch Baroque een inleiding. Op deze manier kunt u nader kennismaken met bijvoorbeeld het thema van het concert, meer horen over de componist, de geschiedenis van een stuk of de werkwijze van de componist. De inleiding op de Matthäus Passion is gratis bij te wonen en wordt verzorgd door Prof. Dr. Albert Clement.

Tijden
Deuren open om 18.30 uur
Toelichting vangt aan om 18.45 uur
Aanvang concert 19.30 uur
vr 29 mrt 18:45 - 00:00 Oostkerk Middelburg
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden