Lezing Oscar Garschagen - De Chinese droom
Journalist China-correspondent Oscar Garschagen (o.a. NRC, Volkskrant en Vrij Nederland) geeft op donderdag 23 mei een lezing over zijn boek 'De Chinese droom'. Een toegankelijk en innemend geschreven boek over de hoop en dromen van China en zijn bevolking. Toegang: €2,50.

China is 'roodheet', zoals de Chinezen zeggen. De eeuw van China is begonnen, de Volksrepubliek die op 1 oktober 2019 zijn 70-ste verjaardag viert, schuift onmiskenbaar op naar het centrum van de wereld. Dat boezemt sommigen in Europa steeds meer angst in, we zouden zelfs een vazalstaat van China worden, we zouden worden overgenomen door China.

Over de Chinese ambities met de nieuwe zijderoutes, de hoogtechologische vernieuwing heeft journalist Oscar Garschagen het zeer actuele boek De Chinese Droom geschreven en hij beantwoordt de vraag of we werkelijk zo bang voor China dat hij een land met een Januskop noemt, moeten zijn.

Tien jaar lang maakte hij als correspondent Van NRC in Shanghai van dichtbij de opmars van China mee, hij was getuige van de komst van partijleider Xi Jinping op het wereldtoneel. Hij legt uit waarom deze rode prins van China een welvarend, machtig en gerespecteerde supermacht wil maken.

In De Chinese droom beschrijft ook hoe de bijna honderdjarige communistische partij zich voortdurend vernieuwt en brede steun behoudt, zonder democratische hervormingen - de nachtmerries van de armen, de repressie van christenen, minderheden en de media ten spijt.


do 23 mei 19:00 - 21:00 de Drvkkery
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden