100 jaar Herfsttij der Middeleeuwen
Op zondagmiddag 3 november 2019 is er een middagprogramma over Herfsttij der Middeleeuwen van Huizinga. Met onder meer Anton van der Lem en Arjan van Dixhoorn. Locatie: Kloveniersdoelen, aanvang 13.45 uur. Entrée: € 7,50. Tickets via de Drvkkery.

Herfsttij der Middeleeuwen is een van de beroemdste geschiedeniswerken over de Nederlanden ooit geschreven. Het beschrijft op beeldende manier en in rijke taal de Lage Landen in de tijd van de Bourgondische hertogen op het einde van de Middeleeuwen. Voor een deel bedacht en schreef Huizinga het boek in Middelburg, op de buitenplaats Torenvliedt – het werd in 1919, nu 100 jaar geleden gepubliceerd.

Anton van der Lem verzorgde ter gelegenheid van het eeuwfeest een prachtig geïllustreerde uitgave – en daar komt hij over vertellen – en laat in een presentatie de beelden van de vijftiende-eeuwse (Vlaamse) schilderkunst zien die in de uitgave centraal staan. Ook wordt nagedacht over de impact van het boek en zijn blijvende inspiratie. Een middag over Huizinga, een van onze beroemdste historici, Huizinga, met enkele korte voordrachten, onder andere van Arjan van Dixhoorn.


zo 3 nov 13:45 - 15:30 Kloveniersdoelen
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden