Interview Vamba Sherif
Steffen Brinkhaus interviewt Vamba Sherif in de Drvkkery in Middelburg. Vamba Sherif is in Zeeland op uitnodiging van ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB) en Switch. In de week van 7 tot en met 11 Oktober geeft hij 11 lezingen op scholen, voortgezet en beroepsonderwijs. Deze Literaire Tocht maakt onderdeel uit van het provinciale samenwerkingsverband Four Freedoms door het jaar heen. In de Drvkkery geeft hij een openbaar interview waar iedereen welkom is!

Vamba Sherif

Vamba Sherif is schrijver, journalist, filmrecensent, curator en motivational speaker. Hij is in Liberia geboren en deels in Koeweit en Syrië opgegroeid. Hij heeft verschillende romans geschreven, zoals De Zwarte Napoleon, De getuige, Zwijgplicht, Het koninkrijk van Sebah en Het land van de vaders.

Zijn werk behandelt thema's als migratie, thuishoren, liefde, kolonialisme en de spanning tussen de gematigde en de radicale islam. Zijn romans zijn in het Engels, Frans, Spaans, Duits en het Indiase Malayalam verschenen. Over zijn werk schreef de Berliner Zeitung: 'Sherif creëert draaikolken van Shakespeariaanse intensiteit.' Hij werkt aan een nieuwe roman.


do 10 okt 19:30 - 21:00 de Drvkkery
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden