Zeeuwse Zondagen

Zeeuwse Zondagen (deel 4)
Joke Backx - De positie en kracht van design
Organisatie: Stichting Triple Eye, Stichting A&P i.s.m. de Drvkkery

Design heeft tegenwoordig de plaats tussen schoonheid en banaliteit. Vroeger ging de functionaliteit voor op de vorm van een product of gebruiksartikel. De laatste 50 jaar is daar steeds meer een aspect van schoonheid en esthetiek aan toegevoegd. Maar, kort gezegd, ieder product heeft enige mate van ontwerp. Design dus.

Joke Backx heeft haar kunstzinnige opleiding gevolgd op de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg en is nu als Manager Public Programs verbonden aan het Design Museum. Zij heeft in die functie meegewerkt aan de bijzondere tentoonstelling ’Design van het Derde Rijk’, die tot 1 maart 2020 te zien was in het Design Museum in Den Bosch. Design is de kunst van onze directe leefomgeving. Zonder dat wij het ons realiseren is Design een deel van ons dagelijks leven. Design kent veel niveaus, beroemd zijn Starck en Wanders. Maar er is veel meer eenvoudig design, eigenlijk de kunst van alledag, of anders, de alledaagse kunst. Van de eenvoudige witte, plastic tuinstoel tot het gewone koffiekopje.

Heeft u wel eens (serieus) nagedacht over de vorm van een goedkoop bierglas, een voetbal of een keukenkrukje? Dit wordt een bewuste kennismaking met Design. De ene keer betreft het de kunst van alledag, design met een kleine ’d’., de andere keer neigt het naar de grote kunst, Design met een grote ’D’, oftewel Kunst met een grote ’K’.zo 19 apr 14:00 - 00:00 Kloveniersdoelen tuinkamer
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Afgelast